Na výstrahu všem. A kdo neposlechne, stane se mu to jako tomuto čistému...

Dark Side v jedné zemi udělala revoluci. Všichni pracovníci ze "starých časů" museli jako důkaz loyality souhlasit, že jejich dítě zemře. Jeden nesouhlasil a odmítl. Měla mu být vyvražděna rodina, a to tím nejponižujícím způsobem.

Pokračuji v příběhu letní povídky, sci-fi, takové zábavy.

Takže organizace Dark Side uměla zabíjet, aniž by na místě někdo byl, a dokonce uměli zabíjet "srdcem". prostě měli srdce, jak se říká. Toto srdce byl záblesk božského, tito lidé byli po celý život a dokonce po mnoho generací po sobě připravováni na svou úlohu. 

Museli být osobně čistí, nic nespáchat, nic nevzít, neusilovat o peníze či bohatství i moc, popř. být i pohlavně čistí. Prostě totální naprostá čistota. Všichni to věděli a tak se to dokázalo naplnit. Všichni členové organizace věděli, že i za ukradenou lžičku rodičem nebo prarodičem může přijít rakovina, tak pochopitelně nic nespáchali.

Nemohlo se stát, že by jim dlouho někdo ubližoval a okrádal je a oni se v naštvání revanšovali a "vzali si, co jim patří". Věděli, že nesmí vzít nic a také věděli, že na ně organizace nezapomene.

Znám například jednoho starostu malé obce, který v 90. letech neměl povolení zastupitelstva k tomu, aby mu byl placen domácí telefon, a on se svého rodinného rozpočtu každý měsíc platil několik tisíc za pracovní telefony uskutečňované domácím telefonem. Kdo by se třeba nenaštval a neřekl si, že když používá soukromý telefon pro pracovní účely, tak může používat i některé pracovní prostředky pro soukromé účely?

Vraťme se ale k našemu příběhu.

Takže v jedné imaginární zemi organizace provedla (třeba) komunistický puč, a chtěla pokračovat s původními členy. Ovšem, situace je jiná, proto i podmínky pro "práci" byly tedy nataveny nově.

Pracovníci, čistá srdíčka, kterými se vraždilo, ehmm...ehmm... tak se tomu nesmí říkat, prostě tak dlouho "dělali" toho člověka, až dostal infarkt, mrtvici, rakovinu nebo nějakou nemoc - nově museli do dát k dispozici nejen své rodiče, kteří se původně "dělali" až byli staří a nemohoucí, tak kromě rodičům museli dát k dispozici i své prvorozené dítě, aby zemřelo.

Jeden "čisté srdíčko" si ale řekl, že i čisté srdíčka" jsou lidé a mají mít především "srdce", a že nesouhlasí, aby jeho prvorozený syn zemřel, protože i věděl, že tím jeho srdíčko bude míň čisté a můžou ho tedy zabít. A logicky, když nebude nikdo tak čistý, všichni budou mít jedno mrtvé dítě, tak i ten "první" a hlavní nemusí být tak čistý a proto se v této "nové společnosti" utoleruje i kdejaká věc, která do té doby nebyla možná. Protože "čistý" musí zůstat čistý jako malé nevinné dítě.

 

Ale to se milý "čisté srdíčko" ošklivě spletl, nestačilo, že by odešel a mlčel a že by ho organizace nechala být. Zažil velké osobní a rodinné pronásledování a obrovskou chudobu, jeho rodiče neměli právo na důchod a on musel všechny, i svou nepracující manželku, živit ze svého, nyní již dělnického platu.

Ani to nestačilo, na výstrahu všem, aby se už nikdo neodvážit uposlechnout rozkaz, bylo rozhodnuto, že jeho rodina bude vyvražděna, a to tím nejponižujícím způsobem. Jeho rodina šla do programu "šest" nebo-li všichni, nesměli se dozvědět o tom, že existuje organizace Dark Side, která umí zabít za sebemenší maličkost, i za posmívání se někomu, že stačí ukradnout i jako malé dítě ve školce maličkou věc a již a to může být rakovina, že když jim bude někdo ubližovat a okrádat je, nesmí mu to oplatit, ani v práci, když je šéf bude šikanovat a okrádat je, že nesmí nic vzít, i kdyby šikana šéfa byla mnohokrát mnohokrát větší. Ideálně i do veřejného programu totálního zostuzení a pohany, programu Prase.

Takže bylo jen otázkou času, že něco, cokoli, třeba i za "halíř" provedou, když všichni dostali za úkol je šikanovat a škodit jim, dětem se posmívalo už ve školce, byli okrádáni šéfy na platech, a ozvěte se třeba soudně, když to bude znamenat, že s vámi současný zaměstnavatel rozváže pracovní poměr a kde se má hledat práce nová, když je o člověku známo, že se s předchozím zaměstnavatelem soudil, že? 

Tak a najednou máme opačnou situaci, že. Z čistého už není dál čistý, a je to špinavé ošklivé prasátko. Však si na děti a vnuky "čistého srdíčka" ostatní děti vymyslely přezdívku "rypák", aby věděli, co z nich bude, až budou velcí.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislava Ševčíková | úterý 23.8.2022 22:42 | karma článku: 5,28 | přečteno: 398x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Taneční skupina v Burkina Faso podporuje neslyšící k sebevyjádření a úspěchu ve vztazích

V Burkina Faso je skupina Fietan du Burkina, ve které tančí neslyšící. Název skupiny v místním jazyce dioula znamená Bez hendikepu“. Skupinu založil v roce 2018 neslyšící choreograf Yaya Sanou.

14.5.2024 v 9:18 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Ghanský umělec El Anatsui tvoří z použitých víček lahví

Zahraniční umělci z mimoevropských kultur nás mohou obohatit. Podívejme se na ghanského umělce El Anatsui.

12.5.2024 v 17:57 | Karma: 3,46 | Přečteno: 106x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Keňský umělec sbírá odpad v moři a vytváří z něj nábytek

My v Čechách řešíme otázky plýtvání a v Keni se odpadky množí. Tak z nich kreativní lidé tvoří... třeba nábytek jako jsou židle, křesla, lampy a koberce - jako umělec Joel Oenga.

9.5.2024 v 11:43 | Karma: 5,13 | Přečteno: 78x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 143x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,81 | Přečteno: 393x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  16:41

Aktualizujeme Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili, píše Denník N. K incidentu došlo v obci...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  16:41

Aktualizujeme Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili, píše Denník N. K incidentu došlo v obci...

Máte krev na rukou! Ficova vláda po atentátu ostře útočí na média a opozici

15. května 2024  16:29

Slovenští vládní politici odsoudili útok na premiéra Roberta Fica. Nejostřejší slova volil Ficův...

Útok na Fica odsoudili Pavel, Babiš či von der Leyenová. Bůh mu žehnej, popřál Orbán

15. května 2024  15:33,  aktualizováno  16:29

Prezident Petr Pavel odsoudil útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Předsedkyně Evropské...

PŘEHLEDNĚ: Atentátu podlehl Palme či Abe, Reagan a papež přežili

15. května 2024  16:25

Od konce druhé světové války se odehrálo několik desítek atentátů na přední světové lídry i...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 4,33
  • Průměrná čtenost 1247x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)