Techniky kata Denči: Lehkost a tíha, inspirace autogenním tréningem a jak jinak- elektřina

Stojíte si takhle u vlaku, pozorujete hemžení lidí, najednou vám v sekundě bleskne hlavou, že máte lehoučké záda jako vlající kůžička a vtom ucítíte náraz obrovské těžké koule do zad, takže padáte.. na člověka před vámi a pod vlak

Autogenní trénink je známá technika relaxace, která je založena na práci s tíhou a teplem v končetinách.. Znáte z filmu: Levá ruka je těžká, pravá ruka je těžká, levá ruka cítí teplo atd. , návodů i videonávodů je celá řada. Pro úplnost uveďme, že techniku vymyslel Johannes Heinrich Schultz.

Kat Denča umí využít všech možností a proto vymyslel, jak způsobit, třeba v programu "Kompro" aneb kompromitace, že člověk je obžalován z vraždy, i když nikomu nikdy ublížit nechtěl.

Představte si, že si jen tak lelkujete po náročném dni a užíváte si lidské hemžení na vlakové stanici. Pozorujete lidi okolo sebe, všímáte si detailů. Nic se neděje neobvyklého, jen na zlomek sekundy ucítíte, že máte lehoučká záda, jako tenoučká vlající kůžička. To je sice zaznamenáníhodný pocit, jinak ale žádné jiné varovné znamení. A nejednou se blíží vlak a člověk cítí úder do zad, obrovská, třeba 10 kilová koule - jenže ne do zad, jak je známe, ale do tenoučké kůžičky, do lehoučkého člověka, takže ten padá...a padá.

A podle situace, co kat Denča chce, mže padnout do předem nachystaného neznámého člověka, který náraz udrží a celý pád bude vypadat jako pokus o vraždu, nebo může spadnout do nepřipraveného člověka, čili pád pod vlak buď obou nebo jednoho člověka.

Dále člověk může padnout pod vlak nebo pod metro sám, ale napadá mě, že se také může vyklánět z okna, být s dítětem na mostě nebo poblíž vlaku a celé to může vypadat jako pokus o sebevraždu a vraždu dítěte.

Organizace Dark Side tomu říká program "Jména", dělá člověku nové jméno pro jeho "nový život" - člověka, který se pokusil o vraždu nebo sebevraždu nebo také zemřel.

Myslím, že kdyby to člověk přežil a vykládal policii něco o tom, jak měl lehká záda, do nichž mu narazila koule a on nechtěl nikoho shodit pod vlak, ale prostě jen padal... že by to byla jedna z dalších možných variací této techniky.

Moc krásně by se do programu "kompro" dali zařadit třeba političtí odpůrci nebo protagonisté minulého režimu nebo v totalitních státech, také příslušníci neoblíbených menšin, přičemž mám na mysli třeba v imaginární Číně Ujgury a prosím, každý ví, že jsem obrovský příznivec multikulturní plurality a ze všeho nejraději bych za souseda měla jakékoli cizince. Ostatně při studiích v Německu byl mým nejlepším kamarádem a pomocníkem - vietnamský žadatel o azyl, kterému tento článek věnuji s láskou a vzpomínkou.

Elektřina

Pochopitelně, a samozřejmě to i čekáme, ani katu Denčovi se nevyhl pokrok v elektrotechnice a používá k zesílení elektrických výbojů k uspíšení infarktu nebo při práci technikou in vitro, elektrotechniku, takže dovede obložit srdíčko člověka a způsobit mu infarkt nepatrnými vodivými částečkami, které si naveze na místo, a nemusí být ani osobně přítomen. Nebo díky elektrickým výbojům může způsobit ochrnování končetin nebo třeba bolesti zad. Nebo také umí způsobit a posílit deprese.

V našem imaginárním příběhu mohou tato zařízení vypadat  jako třeba miniaturní nepatrné mušky, které jsou vodičem elektrické energie. Mohou být i běžným okem nespatřitelné, ale to, co kati organizace Dark Side způsobují na "srdíčko", tak díky elektrickým přístrojům je možné mnohem eskalovat.

Pro techniku "in vitro", kdy pracuje muž se ženou a srdičko oběti si "naoperuje" žena do dělohy, popř. když pracují dva muži, tak si srdce "naoperuje" na své pozadí, a dostává elektrické šoky do dělohy (nebo na pozadí), ve skutečnosti je dostávají s obětí oba, jen oběť do srdce, takže zemře.

Z filmu známé třeba včelky, které jsou uzpůsobeny jako kamery ke špionážním účelům.  

Pokračování námětu na román a sci-fi.

Autor: Stanislava Ševčíková | úterý 27.9.2022 19:19 | karma článku: 0 | přečteno: 141x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Kdo jsi? Kdo opravdu jsi? Příspěvek k rozvoji osobnosti

Kdo jsi? Kdo doopravdy jsi a co teď právě cítíš? Chceš, aby se o Tebe někdo staral? Možná je to docela důležitá otázka, která se týká toho, jak může propuknout u člověka duševní nemoc.

28.4.2024 v 17:54 | Karma: 0 | Přečteno: 1x | Miniblogy

Stanislava Ševčíková

O šikaně: Proč? Protože může...

Stále jsem přemýšlela, jak může někdo druhého šikanovat. Přestože je to nezákonné atd atd. Napadla má odpověď: Protože ten člověk může... Může, má to dovoleno...

2.4.2024 v 0:43 | Karma: 13,69 | Přečteno: 334x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,43 | Přečteno: 387x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Já jsem se tak strašně nadřel.... Hommage mému bratrovi

Často jsem nechápala, když lidé v dělnických profesích často onemocněli a byli půl roku doma. Na základě zkušenosti svého bratra jsem tomu (možná) porozuměla...

30.1.2024 v 20:04 | Karma: 19,46 | Přečteno: 577x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem

28. dubna 2024  18:28

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co...

Necítí bolest a nekomunikuje. Matyas trpí vzácným syndromem, rodina shání pomoc

28. dubna 2024  18:24

Zpomalený vývoj, neschopnost ovládat tělo, záchvaty vzteku či snížený práh bolesti. Tak vypadá...

Trump si před Bidenem udržuje náskok, ukazuje předvolební průzkum

28. dubna 2024  18:11

Bývalý republikánský prezident Spojených států Donald Trump, který se opět uchází o křeslo v Bílém...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27,  aktualizováno  17:51

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 10,40
  • Průměrná čtenost 691x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)