My máme srdce a tím tu umíme vládnout aneb "já tu nejdu" nikoho nezajímá

Otrok od narození a čisté srdce, které nakonec dlouhodobě mučeného zabije, i když ti lidé zabít vědomě nesmějí. Můžou ale někoho trénovat - no a může se stát, že umře. Pojďme si představit imaginární komunikaci, když se rozhodlo.

Motto: Hory jsou stále vyšší a cesty stále delší. P. Opatrný v knize Základy klinické psychologie 

Toto je námět na sci-fi  fantasy.

Osoby a obsazení:

Rudolf - prezident organizace

Maldolfo - podřízený, prezident výkonné části ("Čistý" a velitel čistých)

Otrok od miminka - nemůže se říkat otrok, protože čisté srdce by to neunesly. Musí to být nadaný člověk, který mohl být partnerem, rodičem, sportovcem, spisovatelem,  velkým odborníkem - ale nestane se ničím z toho, je neúspěšný a je lidu a programu PES představován jako největší zločinec typu válečného vraha a kata malých dětí. Tak je pracovníky nazýván Dobrovolník, osoba co vykonává veřejnou službu - náš otrok od miminka, určený do všech programů, určená na "trénink". Je dělaný od miminka tak, že nikdy nemůže obstát. I kdyby obstál, je na něho nalepených tolik lidí "jako mšice", že mu prostě vloží nějakou myšlenku, slovo nebo skutek, aby selhal. Bude nekonečně trpět, jako dítě, i v programu, dokud neumře, po smrti bude představován jako zločinec, o něhož by si nikdo neopřel ani motyku. Před smrtí pochopitelně také, třeba znásilnění jako prostituce.

Otrok de kdysi mohl zachránit studem a opakováním "já tu nejdu!" a oni kdysi přestali, dneska jedou pořád, a když se otrok stydí, tak ho znásilni.

Vlastní děj: Prezidentská zahrada, zlaté stoly a židle.

M: Rudolfe, ty víš, že musím užívat 100% korektní jazyk. Já si nemůžu dovolit říct, že někdo někoho zabije, to v našem případě neexistuje, chápeš to?

R: Ano, já vím.. Vy jste  takoví ausgerechnet, co?

M: Takový byl měl být každý... Rudolfe, potřebujeme víc dobrovolníků a taky nějak víc centrálně to řídit, aby se ty techniky naučili všichni muži v našem experimentálním státě, když už jsme to 3x obrátili a založili ho na národním principu, což je tedy mimochodem řečeno, pořádný Trojský kůň. 

R: Myslíš?

M: Potřebujeme naše dobrovolníky znát už od miminek, aby když s tou technikou po 300 letech vyjdeme na veřejnost, aby to všechno dokonale klaplo, ne jak posledně, že nám ti lidi prostě utekli, něco zaplatili, tam se styděli, tam měli srdce a byli laskaví...

R: Maldolfo, taky mě to napadlo, že když vy občas děláte nějaké lidi a oni jsou propuštěni, tak to je pak dost otrava, je pořád hlídat, aby o tom něco neřekli nebo něco nevyvedli... Napadlo mě, že bychom mohli k našim "tajným" přijímat už děti. Je to trošku moc, ale doba je těžká, kdykoli může být válka a my tím vlastně válce zabráníme, takže budeme hrdinové. A navíc, budete tu všichni "jako jedna rodina", tak to nevadí. Přijmete do dobrovolných služeb celou rodinu, i s tatínkem a maminkou, izolujete je od ostatních, aby věděli, že tam jste, natáčíte všechno nepřetržitě na kamery, a nechodili tam a nechali tam jenom vás.

R: Ještě mě napadlo, že by pak ti dobrovolníci mohli být takoví šašci, pro vás jsou na cestě k dokonalosti a můžou se stát taky váma a pro lidi, kteří je dostanou taky na trénink, budou zločinci. Začneme od malička, když holčička sní bez dovolení jablko nebo čokoládu, když si neustele postel nebo odmluví mamince - je to voják, půjde do programu a ostatní jí dají co proto. A až bude velká, tak jí řekneme, že se jako vstup do profese musí se všemi mít mentální sex, budou ji mlátit a řezat hlava nehlava, pak ji všechno seberou a budou chtít, aby se s tím ztotožnila a budou si z ní tím dělat psinu...

M: To by mohlo fungovat, protože my je fakt můžeme jen trénovat.

R: To už Ti Maldolfo skoro nemůžu říct, to řekneme až tvému následovníkovi, ale to bude mazec, až vám čistým dám náš program PES a naše lidi a řeknu vám čistým, že honili někoho, o kom věděli, že je děláme od miminka, že jim dělali tornádo v peněženkách a připravili je o jméno, rodinu, přátele, o práci a o všechny peníze a že ten domácí mazlíček našich kluků díky PES umřel, to je vlastně obětovat vlastní dítě, že? Tak to máte dárek i celý program, protože tam už ani nemusíme hlídat, jestli něco provedli.

M: No, to ani nemusí být můj následník, my jim pak uděláme techniku: "Ne já, ne Ty?", prostě se navzájem vyměníme a je to, jak na vážkách vah. Taky ten jejich "Starej" bude dobrovolníka dělat taky od narození, ale bude ho trénovat, tak bude vidět svět jejich pohledem...

R: Pro nás - a klidně neposlouchej, to bude taková zabijačka, kněz jako starozákonní řezník, který porcuje obětní zvíře, lidi se nabaští, každý dostane něco, někdo i věci z jejich domu, někdo si užije ničení zařízení bytu, vy si na jednom člověku natrénujete 20 milionů pracovníků... značka ideál a dobrovolník se obětoval a dělal veřejnou službu....Ona bude vlastně znásilněná a ona je vlastně kurva, protože prostituce je veřejná služba, že?

M: Já fakt neposlouchám, to bych Ti tu techniku "Ne já, ne Ty" musel udělat taky... Ale Ty to děláš jen jako, že? Na kameře? Jako film? Prostě to není skutečné, že?

R: A ještě přispěje našemu výzkumu.

M: Hmm...

R: A pořád jsem snil o nějakém nekonečnu, tak jedno nekonečno už umíme, že? Je to nekonečné utrpení, a to od miminka, ale musíme fešáky prostě natrénovat a vytunit, aby ty programy vydrželi, jinak nám odpadnou po 14 dnech...

M: No jo, ale pro lidi programu PES jsou něco mezi Jidášem a Hitlerem, představujeme je jako nejneoblíbenější lidi.  Pro lidi jsou absolutní degeš a odpad. Nikdo si na ně nevzpomene v dobrém, ačkoli byli čistí, mohli být klidně MY a zůstat tu, jen jsme to nikomu neřekli. Nemělo by to být takto, že jeden člověk na sobě nese všechno trápení a utrpení a ostatní ne.

R: Ó, ještě vědu do toho zapleť. To bychom tam ještě mohli přidat doktory, ne?

M: Jo, to myslíš, jak ji začal dělat už v 6 letech, když jsme je v nemocnici dali do jedné postele. Však to byli děti. Aspoň si ji pořádně načichal, však už ji umí.. A ještě se krásné rozdělí i s ostatníma chlapama, mužstvo si užije taky. No, je to náš miláček štědrej, ten můj Syn.

R: No jo, vy čistí. Snad to tu nechcete úplně převzít? 

M: Ale tahle my neuvažujeme, to bychom nebyli "čistí", my jen trénujeme.

R: Třeba se nám jednou podaří, že tu budeme nekonečně let

M: No jo.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislava Ševčíková | neděle 14.5.2023 17:38 | karma článku: 0 | přečteno: 190x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Taneční skupina v Burkina Faso podporuje neslyšící k sebevyjádření a úspěchu ve vztazích

V Burkina Faso je skupina Fietan du Burkina, ve které tančí neslyšící. Název skupiny v místním jazyce dioula znamená Bez hendikepu“. Skupinu založil v roce 2018 neslyšící choreograf Yaya Sanou.

14.5.2024 v 9:18 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Ghanský umělec El Anatsui tvoří z použitých víček lahví

Zahraniční umělci z mimoevropských kultur nás mohou obohatit. Podívejme se na ghanského umělce El Anatsui.

12.5.2024 v 17:57 | Karma: 3,46 | Přečteno: 106x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Keňský umělec sbírá odpad v moři a vytváří z něj nábytek

My v Čechách řešíme otázky plýtvání a v Keni se odpadky množí. Tak z nich kreativní lidé tvoří... třeba nábytek jako jsou židle, křesla, lampy a koberce - jako umělec Joel Oenga.

9.5.2024 v 11:43 | Karma: 5,20 | Přečteno: 82x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 143x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,81 | Přečteno: 393x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

KOMENTÁŘ: Politika, kde se nemluví, ale střílí. Jak zamezit, aby přešla i k nám

17. května 2024  9:16

Středeční atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je bolestným symptomem nemocné doby. A...

Odvolat se nemá smysl, algoritmus přijímaček zafungoval, říká šéf Cermatu

17. května 2024  9:12

Podcast První kolo přijímacího řízení na střední školy se uzavřelo ve středu 15. května. Uspěli v něm skoro...

Hasiči vraceli na kola převrácený návěs. Předtím museli vyložit náklad coca-coly

17. května 2024  9:01

Ve čtvrtek večer zasahovali hasiči v Praze u nehody kamionu, kterému se převrátil návěs. Ten byl...

Partneři z Francie vsadili každý sám podobná čísla, miliony vyhráli oba

17. května 2024  8:25

Jako o mimořádně vzácném případu hovoří experti o výhře ve francouzské loterii, ve které uspěli muž...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 71
  • Celková karma 4,35
  • Průměrná čtenost 1247x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)