Dekonstrukce příběhu o Zlatém rounu z řeckých mýtů

Jirotkův Saturnin se s dědečkem vydal za dekonstrukcí a přepisováním příběhů -  to se mi vždy líbilo, ovšem nemám partnera k této činnosti. Dekonstruuji tedy nápodobně a pokračuji v sci-fi příběhu o bozích organizace Dark Side...

Pokračuji v námětu na sci-fi fantasy.

Řecké báje a pověsti obsahují známý příběh o výpravě Argonautů za zlatým rounem. Má se za to, že jde o kůži beránka.

Připomeňme si příběh syna iólkského trůnu Iásona, který se přihlásil o vládu u svého strýce. Ten po poslal pro nesplnitelný úkol, přinést zlaté rouno, které se získává za hrdinský čin. Iáson tedy shromáždil 50 největších hrdinů Řecka, postavili loď Argó a vypravili se do daleké Kolchidy, kde za pomoci bohyň Héry, Athény a Érota a královské kouzelnické dcery Médei  - a tedy splnil tento náročný úkol, který zněl: Pomocí ohnivých býků zorat pole boha války Area a zasít do nich zuby draka. Až z těch zubů vyrostou muži bojovníci, musí je porazit v boji.

Proroctví znělo, dokud král bude mít toto zlaté rouno, bude vládnout.

Na památku této starověké báje byl 1430 založen Řád zlatého rouna, který kromě zlatého beránka má nápis: Odměna za námahu ne nepatrná a také: Ne jinak.

Pojďme si vsadit příběh do naší sci-fi fantasy o organizaci Nebe na zemi a jejím pyramidálním uspořádání a systému Čistých a Dokonalých a těch, kteří jsou od narození ponecháni nevědoucí a „nevidoucí“ a jsou určeni ke kolektivní výchově jednak Dokonalými a Čistými a také lidmi, především dětmi, kteří se na nich učí techniky mentální síly a která slouží právě k získání Zlatého rouna  - respektive získají je svým utrpením, které zažívají při své převýchově a tréninkem.

Nutno ovšem poznamenat, že utrpení jakéhokoli postiženého člověka nebo chudého člověka v Africe nebo jinde ve třetím světě, je větší, než utrpení toho převychovávaného a trénovaného člověka.

Tito trénovaní jsou do té doby jsou udržování v nevědomosti a vědomým setrváváním pod vedení organizace POD mentální úrovní, které by mohli dosáhnout, dostávají nižší plat a musejí více pracovat, aby právě takto nevědomky mohli pomáhat tvořit Čistá srdíčka Dokonalých a Čistých..

Dokonalí a Čistí mají na starosti a na výchovu vždy jednoho takového člověka, mají ho „naoperovaného“ na uchu a slyší každičké slovo, všechen pláč i všechny zvuky a činy toho miminka, o které se starají v zastoupení jako rodiče.

Protože se musí naučit poznat, kdy zlobení dětí a mlsání čokolády přerostlo zločin, který je nutno potrestat, jezdí za nimi každý víkend a sledují sebemenší změny na jejich srdíčku a když by dítě moc zlobilo, může onemocnět nebo si zlomit ručičku., když kolem projede Čistý a Dokonalý – to se holt nedí nic dělat, za špatné skutky se platí.

Ale protože tyto děti nic nevědí o paralelní skryté organizaci na planetě vzdálené naší planetě Zemi, tak oni od malička svým životem tvoří „zlaté rouno“ pro Čisté a Dokonalé. Protože je Čistá Srdíčka podporují k dobrému a ctnostnému životu, i když to tyto nevědoucí děti někdy nevydrží a z nedostatku a hladu třeba něco vezmou nebo něco oplatí spolužákovi.

Nejvzácnější zlaté rouno se ale získá v programu PES, kdy utrpením, ponižováním a zostuzováním za přečiny, které jsou oproti chování ostatních úplně nepatrné maličkosti - roste jejich utrpení a tím i zlaté rouno pro Dokonalé a Čisté.

Lidé v programu, nevědoucí, se snaží mít naději, že za pět let, šest let, nebo i více, se z programu, kdy je převychovávají úplně všichni – že se z toho někdy dostanou. Denně se snaží překonávat stud, beznaděj, obrovskou bolest, utrpení a překážky a usilují o dobro, věří a mají naději a snaží se mít i lásku.

Organizace Pes a další programy, k nim ve veřejném programu chodí domů a bere jim drobnosti a rozbíjejí jim věci a zařízení domů - aby to vypadalo jako nehoda a chtějí vědět, jaké má osoba v programu nervy a jestli mu nerupnou. Takže se může stát, že rozbijí věc, která ráno byla úplně v pořádku, nikdo nemohl přijít do domu, ale věc je zničená.

A to trénovaný člověk ještě neví, že když bude mít nervy, přestanou ho trénovat jako Čistá Srdíčka, kdy utrpení jde vrátit a vyhojit právě zlatým rounem dostane se do programu Homo naledi neboli předchůdce člověka nebo do programu Prase nebo Dobytek, kdy je pokládán za zvíře a je s ním tak nakládáno.

Trénovaný člověk, to miminko, na kterém se učili Čistí a Dokonalí jako děti, je 24/7/365 dní v roce v kole, kdy je nestále obklopen desítkami a stovkami lidí a stovkami projíždějících aut, kteří dělají záměrné pohyby a zvuky, aby na sebe upozornili a mentálně ho ošahávají, takže nemá chvilku klidu.  Záměrnost je v tomto případě důležitá, protože tak se odliší program kolo; od prosté podezřívavosti, kdy člověku vadí i nevědomé pohyby nebo události, které nastanou.

Míra projíždějících aut se může měnit, v závislosti na programu, který osobu právě převychovává, různé profese mají různé nároky, všechny programy trvají půl roku, ale navazují na sebe tak, že je člověk klidně šest let v takovém programu a ani netuší, co se děje.

Jenom mu třeba projíždějící auto řekne: Tak tě zase děláme jako legraci. Některé profese to dělají totiž jako legraci, kterou potřebují jako ventilaci své náročné profese.

Nebo mu někdy řeknou: Jdeš do kroku – a trénovaný ani netuší, co to znamená, protože je to skoro pořád stejné.

Neustále klidně 13 let, ale i třeba pět let, ho takzvaně dělají technikami, které byly popsány a způsobují mu různé bolesti a nepříjemné stavy. 

Programy se neustále střídají a jsou pro otroka nepředvídatelné, neví, co bude - co mu pracovníci v jednu chvíli říkají, za pět minut už neplatí - až po letech otrok zjistí, že mu říkají, co je teď, tedy pokud teď bude stále, bude to takto. Lidé organizace Nebe na zemi mluví vždy pravdu, ale ta pravda je teď, jen v tento přítomný okamžik. Takže když mu říkají: Ještě toto a je to všechno.. a za 5 minut zase něco podobného a ono to trvá třeba několik let, je to dost psychicky náročné.

Nebo když pracovníci stále opakují: Je to všechno. Nebo: Dělám to všechno.. a to se opakuje opět několik let.

Trénovaná osoba dokonce netuší, kdo s ním mluví, protože má v sobě jakéhosi avatára, který ovšem mluví jako první Čistý, který ho poznal osobně, a který mu případně dal čisté srdíčko a svědomí. Trénování probíhá neustále, takže má třeba v sobě tři srdíčka, které mu dělali, nebo ho dělali tři Čistá Srdce současně.

Takže cíl organizace Nebe na zemi je převychovat je v nádherné čisté lidi a jako návdavkem získají zlaté rouno.

Když ji převychovávaný získá, Čistý mu vyčistí část nebo polovinu hlavy polovinu vlasů, polovinu těla a vezme mu polovinu všech ochran z hlavy, srdce a dělohy, odebere mu dělohu, aby se neobnovovala a on nemohl mít děti a ještě ho vychovávají dále tak, že mu do srdce dávají škuby, které značí stáří a převychovávaný musí více pracovat, aby ty škuby neměl a aby „prošel“ srdcem a neumřel, což jistojistě nikdo z Dokonalých a Čistých nechce. Takže dát škuby takovému profesorovi, který celý život pracuje duševně.... znamená, že profesor musí začít pracovat fyzicky.

Toto odebrání se děje poté, co převychovávaný dá modrý drahokam, pláče perly, d zlaté rouno, popř. i další žltý drahokam a poté, co ho pět let dělá v naprostém stresu a vyděšení a obavy, že xxx a co ho dělají všichni. Protože jestli je po prvním roce, i po druhém roce celkem v pořádku, musí vypadat jako zloděj, který opravdu ztratil polovinu vlasů, takže každý člověk, když ho potká, si ho dá mentálně na sebe a hladí si vlasy a trénovanému zase další vlasy vypadnou – když si dá jídlo ve vlaku, když používá internet atd. zkouší se to nekonečně x a vlasy skutečně vypadnou. Trénovaný se musí naučit MY a nesmí nikdy ukázat rozladění nebo se zamračit, i kdyby třeba žmoural dioptrickými brýlemi, je to špatně a on je potestán. Stále to není to MY.

Tento trénovaný je Léno Čistého a Dokonalého, má ho od narození na uchu.

A ještě pouze doma, protože pochopitelně po dobu výchovy ztratil práci, ale je to pro jeho dobro a on může trénovat třeba fyzickou kondici a chodit turistické trasy, aby nezakrněl.

 

Obrázek: Wikipedie.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislava Ševčíková | sobota 23.9.2023 22:30 | karma článku: 4,56 | přečteno: 195x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Chudoba, ekologie a Keňa - opakovaně použitelné menstruační látkové vložky

Ženy v Keni si poradily s chudobou a vyrábí opakovaně využitelné látkové menstruační vložky pro ženy. Tradiční vložky neumožňovaly ženám se cítit bezpečně a nutily je odejít do ústraní a nepracovat, což ženy velmi postrádaly.

18.5.2024 v 21:05 | Karma: 8,83 | Přečteno: 272x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Taneční skupina v Burkina Faso podporuje neslyšící k sebevyjádření a úspěchu ve vztazích

V Burkina Faso je skupina Fietan du Burkina, ve které tančí neslyšící. Název skupiny v místním jazyce dioula znamená Bez hendikepu“. Skupinu založil v roce 2018 neslyšící choreograf Yaya Sanou.

14.5.2024 v 9:18 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Ghanský umělec El Anatsui tvoří z použitých víček lahví

Zahraniční umělci z mimoevropských kultur nás mohou obohatit. Podívejme se na ghanského umělce El Anatsui.

12.5.2024 v 17:57 | Karma: 3,46 | Přečteno: 106x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Keňský umělec sbírá odpad v moři a vytváří z něj nábytek

My v Čechách řešíme otázky plýtvání a v Keni se odpadky množí. Tak z nich kreativní lidé tvoří... třeba nábytek jako jsou židle, křesla, lampy a koberce - jako umělec Joel Oenga.

9.5.2024 v 11:43 | Karma: 5,20 | Přečteno: 83x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 144x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Prokurátor soudu v Haagu požádal o zatykače na Netanjahua a lídry Hamásu

20. května 2024  13:31,  aktualizováno  18:06

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan v pondělí požádal o vydání...

Při výkopu před kulturním domem ve Frýdku-Místku se našly lidské kosti a bota

20. května 2024  17:46

Během výkopových prací v prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu ve Frýdku-Místku...

Za Třincem havarovalo osm aut, včetně nákladních. Provoz na Slovensko stojí

20. května 2024  16:15,  aktualizováno  17:30

U Bystřice na Frýdecko-Místecku došlo v pondělí odpoledne k hromadné dopravní nehodě. Podle...

Vláda nedodrží Fialovy sliby, bojí se lékaři. Hrozí dalšími protesty

20. května 2024  11:27,  aktualizováno  16:55

Zástupci zdravotnických odborů a lékařů se obávají, že vláda nedodrží sliby, které jim v listopadu...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 5,24
  • Průměrná čtenost 471x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)