Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autorka má naprostou pravdu. U Cikánů chybí vzdělání a uznání jejich lidství. Rasismus mnoha lidí je považován za cosi vznešeného a trvalého.Je to hanba naší společnosti ,jak se chováme.V

0 0
možnosti

P92a62v80e80l 44V21é35b16r

24. 3. 2019 7:41

Pisatelka toho tklivého čtení zcela (doufám, že ne záměrně) pomíjí jednu věc: Nikdo nezahání cikány do ghet, ale naopak: Kde se usadí cikáni v počtu větším, než nepatrném, vznikne gheto. A vytvoří ho cikáni, ne majorita.

7 0
možnosti
Foto

Ano, Stanislavo, částečně to vidíte pěkně, laskavě, ale s tím "rasismem" jste zcela vedle. Cigáni jsou stejně rasa jako my, pokud vím, takže nula. Lepší než na domnělý "rasismus" by bylo potřeba se podívat na kořeny jejich problémů.

Jsou dodnes jenom různorodou směsí rodinných klanů, nebyli nikdy schopni ustavit ani národ natož stát. Kamarádka je celé dlouhé roky v Brně učila a tvrdí, že tam je jakési genetické, sociální poškození, které je staví do role invalidů, já sám s nimi problém nemám, spíš je mi jich trochu i líto.

Navíc "sociální" stát z nich dělá jakási podivná zviřátka, která si celoživotně pěstuje "na dávkách", místo aby je vystavil tvrdším požadavkům na život na vlastních nohou.

1 0
možnosti

Buď na Roma hodný a problém s etnikem se vyřeší.

Nikoli. Problém je v tom, že majorita na ně byla příliš hodná.

6 0
možnosti

R^

Souhlas, nemají to lehké. A my jim pomáháme opravdu málo!

:-)

0 0
možnosti

Pokud je naše majorita tak zlá a kulturně odlišná, proč nejdou hledat štěstí zpět tam, kde se budou cítit jako doma?

Odpověď je lehká - protože je tam bída, přemnoženo a středověk. Možná jsou ale takto ti lidé v Indii šťastní... To je výsledek jejich kultury. Ne, nechci

1 1
možnosti

Je to problematické.V r.2013 se opravovala velká část tř.28.řijna v Ostravě.A všechny ty těžké práce,jako usazovaní obrubníků,kolem tramvajových zastávek,dělali Romové(nebo cikáni,jak kdo chce) a také pracovali na jiných stavbách,většinou tu nekvalifikovanou práci..A znal jsem jich pár,kteří pracovali perfektně a odborně u nás v práci.Ale také jsem zažil také hodně takových,kteří po večerech dělali kravál v OV-Přívoze,popíjeli,anebo chodili do heren za to,co někde získali na sociálce a pod.

1 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 11,56
  • Průměrná čtenost 451x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)