Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krásná ukázka toho, jak tzv. humanistické vzdělání dokáže udělat z normálního člověka. Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D. (muni.cz)

Geopolitického prostoru je za Uralem dost. Rv

2 2
možnosti
ZZ

A nenapsala snad pravdu ?

Nebo my se bez Číny a Ruska obejdeme ?

Nejsou náhodou lidská práva poněkud omezena i u nás ?

Právo na svobodné informace a svobodu slova jaksi kulhá, nemyslíte ?

;-(

2 1
možnosti
EH

Sankce by měly trestat cílovou zemi, ne zemi, která je vyhlásila. :-PTady se může stát, že Rusko posílí (určitě ho to nezabije) a Západ se bude potýkat s nepokoji chudých. Populisté budou mít volební žně.

Jsem pro sankce 100% u řetězců, produktů apod. U surovin nevím, tady se střílíme do vlastní nohy. Rusko najde odběratele jinde.

Každopádně dva se perou a třetí se směje. Na této válce někdo šeredně zbohatne.

2 1
možnosti
MK

M84i96l79a80n 86K91e69s35l

2. 4. 2022 0:41

Pochybuji,že na konfliktu něco trhne Ukrajina nebo Rusko,I když Rusko je na tom lépe protože se bojuje na Ukrajině a ruská města zůstávají neporušená.Mrtví jsou však na obou stranách .No a evropské státy také moc na konfliktu netrhnou.Spíše naopak.K problémům,které již měly jim přibyly další,K inflaci,přibude migrace a tomu energetická krize.To USA je na tom podstatně lépe.Prodá Evropě kapalný plyn náhradou za levnější ruský,prodá evropským státům bojovou techniku a tím pomůže svému zbrojnímu průmyslu,který již strádal nedostatkem bojové činnosti ve světě.Nedostatek obilí vypěstovaného na Ukrajině a Rusku bude nahrazen obilím americkým a kanadským.Navíc si USA alespoň částečně napraví úprkem pošramocenou pověst v Afganistanu.Cui bono?

3 0
možnosti
FL

Nahrazení západních firem čínskými a indickými nebude ani rychlé, ani rovnocenné. Ještě tak zboží lze nahradit, místo iPhone tak Xiaomi. Ale západní firmy zaměstnávaly místní lidi a investovaly do infrastruktury. Odchodem firem západ tratí, ale chudé Rusko ještě víc a nebude mít na zbrojení, o to jde.

3 0
možnosti
LV

Je zajímavé, jak vy všichni, co jste "out of the box", byste se pro válečné uprchlíky rozdali, dali byste jim první poslední, ale kšeft s agresorem je prostě kšeft, což musejí pochopit i uprchlíci, že?

Boty vyráběné v Bangladéši dětmi si nemusíte kupovat. Víte, které to jsou, máte přece lístečky (to nemyslím nijak ironicky). Ani čínské plastové výlisky. Poznáte je snadno, mají je podepsané (Made in China). A taky si nemusíte kupovat hamburger u toho, kdo celkem znatelnou část svého obratu a zisku vytváří v zemi, která vojensky napadá jinou zem. I to se dá snadno zjistit.

Pokud jen trochu věcně (nikoliv kreativně) sledujete dění ve světě, možná registrujete kromě těch nejvíce medializovaných kauz, jako je odchod fastfoodových či rychloobrátkových řetězců z Ruska či deklarace o budoucím odstřižení Západu od ruských surovin, zřetelný trend vracet výrobu zpět do Evropy.

Tím se obloukem vracím k otázce - Co děláte Vy? Kupujete boty šité dětmi? Kupujete levné čínské zboží vyráběné dělníky bez zdravotního a sociálního pojištění, spících na palandách v koutech továren, které opouštějí pouze na pár dní při oslavách čínského Nového roku? Nebo se občas stavíte na hambáč nebo šejk u amerického fastfoodu? Ne? Pak klobouk dolů...

3 1
možnosti
Foto

Jenze cca 80% sveta se pohybuje v chudobe a ze zbytku je mala cast oligarchu a firem, kteri si za boticky z Bangladeze nahodi 200% marzi. A EU prihodi cla. My bychom o moc radeji koupili o neco draz, pokud by penizky dostaly ty deti. Takze vase uvaha nekupovat boticky je mylna.

2 0
možnosti
Foto

Lidská práva.... Nebudeme brát ropu z Ruska. Rusko je fuj. EU pro nás nakoupí ropu z USA. USA koupí ropu z Kataru. Místní umělci se mohou zvencnout z toho, že Mynář jel do Kataru, protože Katar je fuj.

Obchodní spolupráce EU a Saudské arábie? Dodávky zbraní tam od USA (Jemen-neJemen)... Vraždění či potlačování lidských práv na druhé straně Zeměkoule nevadí a tím by se asi tak dal boj za lidská práva shrnout. Hlavně, když jsou zisky.

5 9
možnosti
Foto

Obávám se, že jste možná "out of the box", ale zcela jistě jste mimo mísu. :-)

5 3
možnosti
Foto

To je dáno uvedeným vzděláním.

0 0
možnosti
JL

Já bych sledoval počínání USA, mají totiž nejlepší armádu, nejlepší zbraně a asi nejkvalitnější zpravodajské služby (protože na ně mají peníze). Odešli z Afghánistánu, a proč ne? Ta země je samá skála a poušť. A Rusko? Je potřeba mu dát z mocenského hlediska najevo, že Západ nechce tolerovat jeho expanzi. To se děje 1.rychlostí-sankce, 2.rychlost: zásobování Ukrajiny zbraněmi, 3) rychlost světová válka. Co by mladá paní ráčila ještě chtít? Apokalypsu Now?

6 0
možnosti
Foto

Máme z vyklízení ruského prostoru prospěch (a nemyslím jen materiální) - z Vašeho blogu.

O tom to opravdu není. To je o tom, že nechceme financovat ruský militarismus. Možná byste se mohla zeptat ukrajinských vdov a matek zabitých dětí, co na to říkají.

Jestli tam nastoupí Asie, je to jejich svědomí. Ale já se na sebe budu moci podívat do zrcadla. Co Vy?

10 0
možnosti
Foto

Pane Flasko, nejdrive jste vsechny, kdo nekriceli jen jedno heslo oznacil za prorusle troly ( az to bylo usmevne) a ted zase v kazdem prispevku jmenujete matky a deti. Mne je jich lito vic nez vam a autorce asi taky.

Ale nejen ukrajinskych deti, ale i deti v Jemenu (statisice!! mrtvych) a napriklad v Cine. A co vite o detech z Tibetu? Nic. To uz je mimo vase heslo: Slava Ukrajine a Putin je vrah[UA]a jakoukoliv nadstavbu evidentne nezvladnete. Dokonce i vrazdeni a muceni tlumocniku v Afghanistanu je vam fuk. Nevim, co v tom zrcadle vidite, ale nic zavratneho to nebude...

5 1
možnosti
Foto

Tak to zkuste zařídit, aby se čas vrátil pře 24.2.2022.

Víte, jaké bylo procento NAŠEHO obchodu s Ruskem?

3 0
možnosti
Foto

Opakujte. Vy jste totiž jen zaslepená matka, která si vidí pouze na špičku nosu SVÉHO dítěte. Očkovat? Ne! Ale že tím ohrožuje i ostatní vrstevníky, je Vám fuk. Zbraně na Ukrajinu? NE! Hlavní je okamžitý mír. To, že v oblastech, kde se neválčí a které už mají Rusové pod kontrolou se střílí do demonstrantů a lidi se odváží po stovkách do Ruska už taktně zamlčujete.

Ve své zaslepenosti byste pro své děti snesla modré z nebe. Teď hned. Ale vůbec nedomýšlíte, že taky něco bude a musí být za dvacet let. Možná jste dokonce tak sobecká, že si říkáte, to je už problém mých dětí a ne můj.

2 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 449x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)