Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J31a32n 45Z39i46e15g22l28e98r

12. 10. 2022 19:37

Panslavismus je morem a opiem lidstva.

1 0
možnosti

Podobně jako pangermanismus

0 0
možnosti
JL

"O Rusku se domivam , ze je vedou velmi chytri lide kteri maji jasno co delaji, co chcou udelat a jak toho dosahnout", pise pane autorka. Vic nic psat nemusi! Anglani maji prislovi". One can either be constructive or destructive"! Ke ktere skupine patri Putin neni pochyb. Nikdy bych nepovazovat nekoho za "velmi chytreho", kdyz odpovida definici "destructive". Tedy destructive v mire neomezene, kdyz upozornuje svet, ze vyhruzky uziti atomovych zbrani mini naprosto vazne!

1 0
možnosti
MB

Kladete si zbytečnou otázku. Rusko žádnou tvář na Ukrajině neztratí. Důvod? Jednoduchý - Žádnou nemá. Podívejte se na jejich dějiny od 16 století. Tvář je stále stejná. Imperátorský agresor s modelem cara. Systém je pouze přepudrováván. Pravda, dnes se zapojil do okrášlování i kosmetik Kirill. Jemně obtahuje oční linky zla. Aby to budilo lepší dojem ...

Já stále říkám - S ruským člověkem žádný problém nemám. Byl jsem tam a osobně se přesvědčil. Zároveň se utvrdil - Já mám problém pouze s jejich režimem. Kam ty lidi vede a k čemu je nabádá. Režim rozhodně svou tvář netratil. Je stále stejná! Panslavismus. Co to je? Asi nějaký nový druh ohnivé vody. Kde se to dá koupit. A jak to chutná ... ? :-)

2 0
možnosti
Foto

Už předchozí článek autorky "Neválčí Putin náhodou "srdcem"? (Fikce)" vyznívá jako pokus o určitou obhajobu Vladimíra Putina, byť autorka zdůrazňuje, že jde o fikci.

1 0
možnosti
OS

Ty úvahy mi připadají poněkud zmatené. Patrně jsou vedeny jakýmsi podivným autorčiným obdivem k té arogantní imperiální mocnosti.

3 0
možnosti
Foto

Rusko válkou na Ukrajině svoji tvář definitivně ztratilo aspoň na několik desetiletí. A nějaké obavy z toho, že Rusové už nebudou považovat Čechy za své přátele jsou zcela mimo mísu.

2 0
možnosti

Za koho budou Rusové považování Čechy není pro mne důležité.

Čech nejsu - jsu Moravan

0 0
možnosti
JK

Myslím, že ve vašem uvažování je jedna zásadní chyba a několik zásadních opomenutí, pokud tedy nešlo o záměr.

Putinův krvavý režim není Rusko, jasně se to ukazuje nyní po mobilizaci, kdy Rusové hromadně zdrhají a odmítají položit života za Putina i když zůstávají hrdými Rusy. Takže Rusko tvář ztratit nemusí, ale Putin je válečný zločinec a j takovým nelze jednat o ničem, jedině o jeho úplné kapitulaci. Tuhle pozici mu nikdo neurčil, vybral si ji sám svým konáním. Jako válečný zločinec byl obviněn mezinárodními vyšetřovateli a většinou státníků včetně naší vlády i Zemanem (k neuvěření), takže jako obviněný má stanout před soudem a zodpovídat se. V naší malé kotlině se dějí neuvěřitelné věci, lze být obviněn, stát před soudem a kandidovat do senátu, nebo si dělat chutě na prezidenta, ale u Putina jde o nejhorší zločiny, které lze na zéto planetě spáchat a to se nedá opomenout ani zamlčet. Také jde o jasné porušení mezinárodního práva, krvavou agresi, narušení celistvosti státu a dokonce nezákonnou anexi, tudíž před tím, než se bezpráví uvede do původního právního stavu nelze zahájit jednání, to také nelze opomenout. Putinova "promyšlená" strategie se mění podle situace a už mu docházejí možnosti, jen si udělejte výčet toho, co na začátku Putin chtěl, z čeho postupně couvá a jaké má možnosti. Opotřebovávací válka je souboj ekonomik a pokud bychom měli vyrovnat síly tak by Putin soupeřil s ekonomikou jako má Itálie. Válka už dávno není styl frontových útoků na bodák ohromné masy vojáků, jeden se zbraní a druhý s náboji. Dnešní styl boje rozseká takové shromáždění lidské síly i techniky ještě před nasazením bodáků.

Chápu správně, že podle vás má Putin právo zabít ty "kteří proti nim protestují a nejsou konformní s režimem? Jen proto, "že chtějí mít jednou provždy "pokoj""? Asi nějaká sranda, tohle už není opomenutí. Já s vámi nesouhlasím a protestuji proti vašemu vyjádření, přijdete mě zastřelit?

Putin ničí vše na co dosáhne a metr po metru vycouvá z Ukrajiny.

4 0
možnosti
AT

Pokusím se parafrazovat jeden otřepaný aforismů: Nehledejte úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením neznalost a špatný usudek

3 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 11,56
  • Průměrná čtenost 451x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)