Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J87a64n 89R17á77ž

1. 4. 2023 10:24

University jsou údajně podfinancovány, ale jakákoliv zmínka o školném je i pro rektory tabu a brání se zuby nehty i jakékoliv diskuzi na toto téma.

Z universit zaznívají falešné tóny a proto i bouře kvůli platům personálu humanitních fakult nemá u veřejnosti podporu.

2 0
možnosti

Vážená paní doktorko,

když jsem si přečetl témata diplomových prací studentek (proč tam nejsou žádní studenti?)z Fakulty humanitních studií KU, tak bych to fakultu okamžitě zrušil. Zkuste si je sama přečíst a zauvažovat, k čemu takoví "vzdělanci" v životě budou. Hezký den přeji.

1 0
možnosti

studenti tam samozřejmě jsou. Na těch pracech není nic zvláštního, co myslíte že studenti zvládnou? Uvedu tady nějaká témata:

Reálné příjmy na Moravě 1620-1700 (na podobných únavných detailech stojí historická věda)

Kauzalita u Huma a Malebranche (na podobných věcech se vyučuje filozofie)

Zoomové vězeňské poradenství pro drogově závislé (co jste si myslel že se děje v českých věznicích? Že je to nějaká katorga nebo co?)

Domácí spotřeba energie a vody v Hawasse v Etiopii (zjevně etiopský student)

Životní motivy filantropů (s kým si myslíte že pracují kurátoři muzejí?) atd

0 0
možnosti

https://www.dzurnal.cz/index.php/2023/03/31/stavka/

Jsem pro, vraťme se k rakouskému císařství nebo první republice, kdy měli profesoři dokonce samostatný zákon a tím také samostatné peníze ze státního rozpočtu. Za Rakouska dokonce uniformu se šavlí. Pak jich bude muset být zákonitě méně, tolik, nakolik stačí peníze. A stát nastaví měřítka kvality. Jako přírodovědec bych například jako nepodkročitelné kritérium na filozofických fakultách stanovil znalost alespoň šesti jazyků, z toho nejméně tří (včetně mateřského) aktivně. U mimoevropských jazyků by možná stačil k lingua franca angličtině i jen jeden, ale skutečně aktivně. Pak by se zkoumala odborná kvalifikace, tu už bych nechal Národnímu akreditačnímu úřadu. Ten by mohl i jmenovat odborníky k oponentnímu řízení a někdo z jeho členů by mohl být přítomen profesorskému řízení. Koneckonců, být profesor je podle zákona kvalifikace, tak ať je vše úředně v pořádku. Sbor profesorů, nezávislých díky nezávislému financování státem, by pak řídil univerzity.

Umí Vaše odborná asistentka šest jazyků? Jinak pro mne nění kvalifikována pro jakýkoliv humanitní obor.... :-)

0 0
možnosti

Proč šest jazyků? Není to málo?Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 11,56
  • Průměrná čtenost 451x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)