Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zločiny se vesměs posuzují dle empatie k oběti. Vražedkyni vlastního dítěte by dali smrt, zatímco vrahovi dcery ruského pohlavára vyznamenání.

Proto máme právní systém padni komu padni.

U vraždící matky reálně hrozí, že to udělá znovu. Okraj společnosti vyrábí děti jako Baťa cvičky a má k nim nulový vztah. Takže přísný trest je ochrana společnosti.

Nejhůř jsou posuzované zločiny zpolitizované. Máme malou toleranci vůči jiným pohledům na svět nezávisle na aktuálním státním zřízení.

0 0
možnosti

Mně té ženy co tak krutě zavraždila svoje novorozené dítě líto není. Jsou věci, které civilizovaná společnost musí tvrdě odsoudit, a na prvním místě je surová vražda. Můžeme polemizovat o vině pachatele který něco ukradne, s někým se popere a podobně. Ale vražda, a to i vražda novorozence musí být neomluvitelná, a musí být potrestaná. Už proto aby si příští potenciální pachatelé pořádně rozmysleli. jestli se jim chce jít na 19 let do vězení. Není možné toto omlouvat nějakou poporodní psychózou. Normální žena jde porodit do nemocnice, nebo si aspoň někoho zavolá na pomoc. Pokud jde rodit tajně do nějaké schované díry, pak už plánuje zločin předem. Je dobře že ta žena už nebude mít možnost takový hrozný čin zopakovat. Nemůžu a nechci něco podobného chápat. Už vůbec ne v době babyboxů nebo možnosti adopce.

0 0
možnosti

Svatý Augustin byl především děvkař. Pak se stal biskupem a vzal to vážně! :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS